2017. június 14., szerda

Kínai vízum - Előkészületek - szállás


Szóval akkor most írnék arról, hogy is néz ki egy kínai út előtti előkészület. Fontos tudni, hogy Kína nem igazán a szomszédban foglal helyet, Magyarországtól meglehetősen távol esik, teljesen más kontinensen, teljesen más időzónával.

Az ország ahova utazni szeretnél bizony vízumköteles. Azonban ettől nem szabad megijedni, hiszen elsőre sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Első lépésként tudni kell, hogy melyik részére szeretnénk utazni. Ez már csak azért is kérdéses, mert például nem mindegy, hogy Kínán belül Pekingbe szeretnénk utazni, vagy mondjuk Hong Kongba. Ugyan ez utóbbi bár Kínai felségterületen helyezkedik el, azonban közigazgatásilag külön államot jelent, külön beutazási szabályokkal és vízumot is ezeknek megfelelően külön Hong Kongot megjelölve, mint utazási célpontot kell megjelölnünk vízumigénylésünk alkalmával.

Tehát, ha kiválasztottuk az úticélt, megvan a város, ahova szeretnénk utazni, következő lépésként arról kell döntetünk kinél szeretnénk megszállni Kínában történő tartózkodásunk alatt. Ez alatt azt értem, hogy hotelben fogunk-e lakni, avagy valaki ismerősünknél. A kettő között gyakorlatilag annyi a különbség, hogy mikor töltjük ki a vízumigénylőt, meg kell jelölnünk azt, hogy látogatás céljából teszünk-e kiruccanást, avagy hagyományos turistaként.

Ha turistaként, értelemszerűen az aktuális hoteltől, vagy hosteltől fogunk kapni egy szállásfoglalást, amiről miután kifizettük kapni fogunk egy igazolást és csatolni kell a vízumigénylő lapunkhoz.

Ha a másik utat válasszuk, vagyis valaki ismerősünknél, barátunknál fogunk megszállni, ez esetben szükségünk lesz egy meghívó levélre. Erről majd később fogok még írni egy külön posztban.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top