Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
2017. június 13., kedd
KELT ALMÁS PALACSINTA
Hozzávalók
üLiszt 300gramm
üÉlesztő, friss ½ kocka
üTej, 2,8% zst. 500milliliter
üBarnacukor 3 evőkanál, púpozott
üSó 1 csipet
üTojás „M” 3 darab
üAlma 3 darab, nagyobb
ü
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Technológia
1. Elsőként belemorzsoljuk a langyos tejbe a szintén langyos élesztőt. Hozzáadunk egy kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
2. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojást és olajat.
3. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
4. Ha az élesztőfelfutott, hozzákeverjük a tojásos-lisztes alaphoz, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy óra hosszatkelesztjük.
5. Kevés olajathevítünk egy serpenyőben és a tésztából1-2 púpos evőkanálnyi kupacokatadagolunk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnaszínűre sütjük, majd ízlés szerinttálaljuk lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.
Népszerű bejegyzések
-
Bacon-s rizsgolyó Ez a bacon-s rizsgolyó olyankor jó, ha egy nagyobb családi ebéd alkalmával megmarad egy kis párolt rizs. Gyorsan elkészül,...
-
Aladdin Ez egy nagyon régi és nagyon szép mesefilm, másfél órás teljes estés mesét itt végig nézhetitek egy kattintással. A mese 1992-es mag...
-
Összes – Magyar népmesék – 80 mesefilm Kedves gyerekek felnőttek szinte mindenki ismeri a Magyar népmeséket és aki nem annak pedig meg kell ...
0 megjegyzés