Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
2017. június 13., kedd
KELT ALMÁS PALACSINTA
Hozzávalók
üLiszt 300gramm
üÉlesztő, friss ½ kocka
üTej, 2,8% zst. 500milliliter
üBarnacukor 3 evőkanál, púpozott
üSó 1 csipet
üTojás „M” 3 darab
üAlma 3 darab, nagyobb
ü
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Technológia
1. Elsőként belemorzsoljuk a langyos tejbe a szintén langyos élesztőt. Hozzáadunk egy kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
2. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojást és olajat.
3. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
4. Ha az élesztőfelfutott, hozzákeverjük a tojásos-lisztes alaphoz, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy óra hosszatkelesztjük.
5. Kevés olajathevítünk egy serpenyőben és a tésztából1-2 púpos evőkanálnyi kupacokatadagolunk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnaszínűre sütjük, majd ízlés szerinttálaljuk lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.
Népszerű bejegyzések
-
A Fosterék háza képzeletbeli barátoknak (eredeti címén Foster's Home for Imaginary Friends , néhány alkalommal: Álmok háza, Fosterék...
-
A jótékony alma Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókor...
-
Kínai kultúra Számomra teljesen távoleső és különleges nép a kínai. Persze mostanra már annyira beleszerettem a kultúrába és az emberekbe, h...
0 megjegyzés