2017. június 11., vasárnap
Almás batyu
Almás batyu
Nem túl édes, egyszerű elkészíteni, és finom is.
Hozzávalókkb. húsz darab batyura
A TÉSZTÁHOZ
ü Leveles tészta, kész, élesztős 500 gramm
A TÖLTELÉKHEZ
ü Alma 500 gramm
ü Vaj, olvasztott 50 gramm
ü Cukor, Xilit 50 gramm
ü Fahéj, őrölt 1 csapott teáskanál
A KENÉSHEZ
ü Tojás, felvert 1 darab, egész
Technológia
1. A meghámozott, és kimagozott almát apró kockára vágjuk, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és a fahéjas cukrot. Néhány percig pároljuk, amíg picit ragacsos kezd lenni. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A leveles tésztából Ø10 cm köröket vágunk ki.
3. Az almás masszával megtöltjük a tésztát. Egy körre kb. 1 evőkanálnyi masszát teszünk.
4. A batyuk szélét picit megkenjük tojással, majd félbe hajtogatjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk. A batyuk tetejét is megkenjük tojással, és a tetejétbevagdaljuk egy picit.
5. 200 °C hőmérsékletre előmelegített sütőben 10 percig sül, majd ahőmérsékletet csökkentjük 180 °C fokra, és még további, kb. 15 percig sül.
6. És ezzelelkészültünk,íme, az almás batyu.
Népszerű bejegyzések
-
Bacon-s rizsgolyó Ez a bacon-s rizsgolyó olyankor jó, ha egy nagyobb családi ebéd alkalmával megmarad egy kis párolt rizs. Gyorsan elkészül,...
-
Aladdin Ez egy nagyon régi és nagyon szép mesefilm, másfél órás teljes estés mesét itt végig nézhetitek egy kattintással. A mese 1992-es mag...
-
Összes – Magyar népmesék – 80 mesefilm Kedves gyerekek felnőttek szinte mindenki ismeri a Magyar népmeséket és aki nem annak pedig meg kell ...
0 megjegyzés