2017. június 11., vasárnap

Almás batyu

Almás batyu
Nem túl édes, egyszerű elkészíteni, és finom is.

Hozzávalókkb. húsz darab batyura

A TÉSZTÁHOZ
ü  Leveles tészta, kész, élesztős   500 gramm

A TÖLTELÉKHEZ
ü  Alma                           500 gramm
ü  Vaj, olvasztott              50 gramm
ü  Cukor, Xilit                   50 gramm
ü  Fahéj, őrölt                   1 csapott teáskanál

A KENÉSHEZ
ü  Tojás, felvert                1 darab, egész


Technológia

1.    A meghámozott, és kimagozott almát apró kockára vágjuk, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vajat, és a fahéjas cukrot. Néhány percig pároljuk, amíg picit ragacsos kezd lenni. Levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2.    A leveles tésztából Ø10 cm köröket vágunk ki.
3.    Az almás masszával megtöltjük a tésztát. Egy körre kb. 1 evőkanálnyi masszát teszünk.
4.    A batyuk szélét picit megkenjük tojással, majd félbe hajtogatjuk, és a szélét jól összenyomkodjuk. A batyuk tetejét is megkenjük tojással, és a tetejétbevagdaljuk egy picit.
5.    200 °C hőmérsékletre előmelegített sütőben 10 percig sül, majd ahőmérsékletet csökkentjük 180 °C fokra, és még további, kb. 15 percig sül.
6.    És ezzelelkészültünk,íme, az almás batyu.                        

Teljes elkészülési idő             60 perc.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top