2017. június 12., hétfő

Almás máktorta krémsajt bevonattal

Almás máktorta krémsajt bevonattal

Fokozott munkahelyi stressznek vagy kitéve? Munka után kimerülten és ingerülten esel haza? Szerencsére van megoldás, mégpedig egyszerűen, gyorsan és természetesen! Nem, nem a munkahelyet kell leváltani, csak a helyes vitaminbevitelre kell odafigyelni... A XXI. században a felgyorsult életmód és a munkahelyi elvárások miatt többet és keményebben dolgozunk mint valaha. Korábban kelünk, hogy a dugó előtt beérjünk a munkahelyünkre, napközben alig tartunk szünetet, este pedig egyre később érünk haza a kitolódott munkaidő miatt.  Hét közben még az étkezésünkre sem tudunk kellően odafigyelni, így lassan az értékes tápanyagok sem kerülnek be a szervezetünkbe. Sajnos ezen tényezők együttes hatása nem csak az állandó stresszhez, kimerültséghez és feszültséghez, hanem a depresszió kialakulásához is vezethet. Szerencsére van megoldás, még pedig egyszerűen és természetesen B-vitaminnal. Ausztráliai kutatók elvégeztek egy 6 hónapig tartó kísérletet, ahol közép- és magas beosztású dolgozókat osztottak két csoportra. Az egyik csoport fél évig minden nap szedett B-vitamin komplexet, míg a másik csoport ugyanilyen módon szedett placebót, azaz hatóanyag mentes - a B-vitaminnal megegyező formájú - pirulát. A kísérlet végén azt tapasztalták, hogy a B-vitamin komplexet szedő csoportban senki nem számolt be fokozott stresszről, vagy kimerültségről, míg a placebós csoport 63 % hányada érzékelt fokozott stresszt, illetve ebben a csoportban depresszió is kialakult. Tehát ezek az eredmények valós körülmények között születtek és bizonyítják, hogy a B-vitaminok megfelelő arányú szedése csökkenti stresszt, növeli az energiaszintünket és segít megelőzni a depresszió kialakulását. Miben segíthet még a B-vitamin? A B-vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, illetve a nyálkahártyák, a haj és a bőr normál állapotának megőrzéséhez. Továbbá a B-vitaminok nélkülözhetetlenek a vörösvérsejtek képződéséhez is és a szív megfelelő működéséhez is. Nem rég azt is bebizonyították, hogy a B-vitaminok rendszeres szedése segít megakadályozni az Alzheimer-kór kialakulását, illetve csökkenti és késlelteti az időskori látásromlást.


Hozzávalók egy kb. Ø20cm tortához

ü  Mák, darált                   100 gramm
ü  Alma, reszelt                2 nagyobb darab
ü  Zabpehely liszt             85 gramm
ü  2 tojás fehérje kemény habbá verve
ü  Xilit                              100 gramm
ü  Sütőpor                                    2 tasak
ü  Vaj, olvasztott              Kb. 1dl
ü  Tejföl                           2,5 dl

Hozzávalók a krémhez

ü  Krémsajt, natúr                         400 gramm
ü  Vaj, szoba-hőmérsékletű           100 gramm
ü  Xilit-porcukor darálóban őrölt      4 evőkanál

Technológia

1.       Először a krémet készítsük el, ugyanis az állagának jót tesz, ha 2-3 óráig hűtőben pihen. Habverő segítségével alaposan összekeverjük a krémsajtot, a puha vajat és a xilit-porcukrot, majd lefedjük és hűtőbe tesszük, amíg elkészül és kihűl a torta.
2.       A tojássárgáját habosra keverjük a xilittel, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
3.       Hozzáadjuk a keverékhez a reszelt almát, a mákot, és a tejfölt.
4.       Alaposan elkeverjük a sütőport és a zabpehely lisztet egy másik tálban, majd beleforgatjuk a keverékbe.
5.       Beleöntjük a kész masszát egy kivajazott, belisztezett formába, majd 180 °C hőmérsékletű sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha már arany barna a teteje és kiállja a tűpróbát.
6.       Miután kivettük a sütőből, lehetőleg hideg helyen hagyjuk 1 óráig állni, majd kivesszük a formából, és egy nagyobb kés segítségével félbevágjuk, és további 1 óráig hűlni hagyjuk.
7.       A krém felével megkenjük a félbevágott torta alsó részének a tetejét, szelhetünk bele friss epret, majd ráhelyezzük a torta másik felét és annak a tetejét is megkenjük a maradék krémmel. Eperrel vagy bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.



http://bioheal.hu/2015/11/almas-maktorta-kremsajt-bevonattal/?utm_source=Bioheal+Magazin+-+Eg%C3%A9szs%C3%A9gpercek&utm_campaign=7c89cdf30e_Bioheal_Egeszsegpercek_hirlevelsorozat&utm_medium=email&utm_term=0_a2787e0066-7c89cdf30e-176624853&ct=t%28Bioheal_Egeszsegpercek_hirlevelsorozat%29&mc_cid=7c89cdf30e&mc_eid=2d90aa0ced
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top