2017. június 13., kedd

Amerikai pite. Telepakolva nyári gyümölcsökkel!

Amerikai pite. Telepakolva nyári gyümölcsökkel!

Mindent a jó pitéért. Ebbe a pitébe a nyár legjava belekerült, úgyhogy most egy darabig ez lesz a kedvencünk. Felülrőlvaló ajándék a javából!

Hozzávalók

 


ü  Liszt                            250 gramm
ü  Cukor, barna                50 gramm
ü  Só                               ½ teáskanál, csapott
ü  Vaj                              200 gramm
ü  Tojás                           1 + 1 darab
ü  Gyümölcs vegyesen     1½ kilogramm
1/2 kg barack,
1/2 kg nektarin,
1/4 kg magozott meggy,
1/4 kg málna
ü  Cukor, barna                 150 gramm
ü  Kukoricakeményítő       4 evőkanál

Technológia

1.    A lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, és tapadásmentes piteformába simítjuk úgy, hogy a forma szélén kissé lelógjon a tészta. Villával megszurkáljuk. A másik felét fóliába csomagoljuk. Mindkettőt a hűtőbe tesszük, amíg összeállítjuk a tölteléket.
2.    A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, a barackot és a nektarint cikkekre vágjuk. Nagy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral és a keményítővel, és jól összekeverjük. Kivesszük a tésztával bélelt piteformát a hűtőből és belekanalazzuk a tölteléket. Félretesszük.
3.    A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk, és akkora korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. A formából kilógó tészta széleit visszahajtjuk és összenyomkodjuk a tésztafonattal, nehogykifolyjona töltelék. Most egy tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.

4.    A sütőt 200 ºC hőmérsékletre előmelegítjük, és a pitét harminc percig sütjük. Harminc perc után visszavesszük a hőfokot 180 fokra, a pite széleit pedig letakarjuk alufóliával, nehogy megégjenek. További 40 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni. Ha nem hűl ki, kifolyik a töltelék.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top