2017. június 11., vasárnap

ALMALEKVÁR

Hozzávalók 20 üvegre

Az almalekvárhoz
üAlma                     13 kg
üCukor, Xilit                        2,4 kg
üCitromlé                10 darab

Az alma áztatáshoz
üVíz                       30 liter
üCitromlé                5 darab

Eszköz
üBefőttes üveg        20 db / 500 ml

Technológia

1.         A gyümölcsöt meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.
2.         Citromos vízbe áztatjuk a gerezdeket, nehogy megbarnuljanak.
3.        
A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
4.         Összekeverjük a cukorral.
5.         Kis tűzön főzzük fedő alatt 40 percen át.
6.         A főzés felénél hozzákeverjük egy citrom levét.
7.         Kb. 40 perc elteltével elkészül az almalekvár.
8.         Az elkészült almalekvárt az előkészített, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. A sterilizált fedőt jó erősen rászorítjuk.
9.         Ezután fordítsuk fejjel lefelé az üveget, és hagyjuk így kihűlni.
10.      És ezzel elkészült azédenkerti finomságú, házi készítésű almalekvár!

Teljes időigény60 perc
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top