A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
2017. június 11., vasárnap
ALMALEKVÁR
Hozzávalók 20 üvegre
Az almalekvárhoz
üAlma 13 kg
üCukor, Xilit 2,4 kg
üCitromlé 10 darab
Az alma áztatáshoz
üVíz 30 liter
üCitromlé 5 darab
Eszköz
üBefőttes üveg 20 db / 500 ml
Technológia
1. A gyümölcsöt meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.
2. Citromos vízbe áztatjuk a gerezdeket, nehogy megbarnuljanak.
3.
A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
4. Összekeverjük a cukorral.
5. Kis tűzön főzzük fedő alatt 40 percen át.
6. A főzés felénél hozzákeverjük egy citrom levét.
7. Kb. 40 perc elteltével elkészül az almalekvár.
8. Az elkészült almalekvárt az előkészített, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. A sterilizált fedőt jó erősen rászorítjuk.
9. Ezután fordítsuk fejjel lefelé az üveget, és hagyjuk így kihűlni.
10. És ezzel elkészült azédenkerti finomságú, házi készítésű almalekvár!
Népszerű bejegyzések
-
A Fosterék háza képzeletbeli barátoknak (eredeti címén Foster's Home for Imaginary Friends , néhány alkalommal: Álmok háza, Fosterék...
-
Szóval akkor most írnék arról, hogy is néz ki egy kínai út előtti előkészület. Fontos tudni, hogy Kína nem igazán a szomszédban foglal hel...
-
Az oroszlánkirály (eredeti cím: The Lion King ) 1994 -ben bemutatott egész estés amerikai rajzfilm , amely a 32. Disney -film, és az Or...
-
Összes – Magyar népmesék – 80 mesefilm Kedves gyerekek felnőttek szinte mindenki ismeri a Magyar népmeséket és aki nem annak pedig meg kell ...
-
Baconba csomagolt töltött cukkini Hozzávalók ü Cukkini 1 nagy ü Sertéshús, darált 350 gramm ü Bacon ü Rizs ...
0 megjegyzés