2017. június 12., hétfő

Almás-datolyás pár

Almás-datolyás párna



Előmelegítjük a sütőt: elektromos 200 ºC, légkeveréses: 180 ºC, gáz 6-os fokozat. A tepsit behelyezzük a sütőbe. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk vajastésztát 25x30 cm méretű téglalappá. Összekeverjük a kétféle gyümölcsöt, 1 evőkanál lisztet, a cukrot, fahéjat, citromlevet, és ízlés szerint egy csipet sót is. Rákenjük a tölteléket a tészta egyik felére, és üresen hagyunk egy kis peremet. Megkenjük tojással az üresen maradt szélt, majd ráhajtjuk rá a tele félre. Összenyomjuk a széleket. A tetejét megszurkáljuk kés hegyével, és megkenjük tojással.

Az előkészített tésztát betesszük 10 percre a mélyhűtőbe, hogy egy kissé összeálljon. Óvatosan átemeljük a már forró tepsire, és 20 percig sütjük. Rászórjuk a porcukrot. Kínálhatunk hozzá vaníliamártást.

Áfonyás változat

A fentiek szerint járunk el, de a datolyát helyettesítjük 2 evőkanál aszalt áfonyával, a citromlevet pedig narancslével és ½ narancs reszelt héjával.

Időigény: előkészítés 20 perc + fagyasztás 10 perc, sütés 20 perc
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top