2017. június 13., kedd

A jótékony alma

A jótékony alma

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt  ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is ismert volt, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Nagyon könnyű a tárolása, csak kicsit is kell odafigyelni,  ekkor eláll a tavaszi friss gyümölcsök megjelenéséig. Bárki elhiheti, akár kizárólag almán is lehet élni, szinte  korlátlan ideig.

Több mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma. Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte  azonnal energiát nyerhetünk belőle. Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát  végeznek, vagy gyenge az idegzetük.
Ha valaki régen nem evett almát, vagyis talán kicsit elszokott attól, vagy  nem a legjobban működik a gyomra, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészti, akkor fokozatosan kezdje el az almaevést, először  csak egy-két falatot egyen, de azt nagyon megrágva, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyállal, s ez a legfontosabb! Utána fokozatosan emelje az adagot, de mindig ügyelve arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomorba.

Gyümölcsöt csak önmagában javasolt fogyasztani. Ha valaki mást is kíván fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyasszon. Bármilyen gyümölcsöt lehet fogyasztani főétkezésként is. Ha valaki úgy érzi, hogy az alma nem csillapítja az éhségét, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomrával vagy az emésztőrendszerével. Ennek helyreállítása legyen tudatosan és módszeres. Természetesen, ha már más ételekkel is megtömi valaki a pocakját, ne erőltesse rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészség, sem az emésztés számára.

Illik tudni, hogy sohasem a gyümölcs okoz hasmenést, lázat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, ami a gyümölcs előtt kerül a gyomorba. A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől. Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre: ételmérgezés, bélhurut, vérhas, kólibaktérium okozta bélfertőzés, és akár valaki elhiszi, akár nem, még vesekő esetén is tud segíteni. Székrekedés nélkül képes gyógyítani a  hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket. Gyógyítja a reumát, és a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.

Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis lúgosítja a szervezetet , hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket. Illik tudni azt is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma. Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek. Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító. Nagyon hasznos mindazoknak, akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére. Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen végeznek ülő munkát, hogy legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartaniuk. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet. Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk! Törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más-más a savassági foka! Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással! Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.

Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés.

Jó rágást, aprítást!


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top