2017. június 15., csütörtök

Baconos makaróni torta










Baconos makaróni torta

Ø 23 cm tortaformában sült ez a finomság. Olvasva talán kicsit macerásnak tűnik, mert több lépést kell elkészíteni, de közben rájön az ember, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni, és csak sütni kell. A húst is simán lehet átcserélni pulyka, vagy csirke húsra.

Hozzávalók8 adagra

Rétegezés
ü Makaróni, száraz                       250 gramm
ü Tojás, „M” méret                        4 darab
ü
Technológia
1.     A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk, a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük.
2.     A sajtos szószhoz egy kis edényben olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk.
3.     Felöntjük a vízzel, közben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az ételízesítőt, reszelt sajtot, krémsajtot, megsózzuk, megborsozzuk.Mégegy pici őrölt szerecsendiót is és alaposan elkeverünk benne. Hajó a fűszerezés,félretesszük.
4.     Elkészítjük a húsos ragut. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk. Először vizet fog ereszteni, de ez hamar elfő alóla, majd elkezd pirulni, ami csak pár perc. Közben kevergetjük, nehogyleégjen.
5.     Ha szépen megpirult, hozzáadjuk a gombát, újhagymát, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és addig sütjük, amíg a gomba összeesik. Ez legfeljebb 2-3 perc. Levesszük a tűzről.
6.     Egy tálba ütjük a tojásokat, habverővel felverjük.
7.     Hozzáadjuk a sajtszószt, majd ebbe öntjük a megfőzött tésztát, és a húsos ragut, összekeverjük.
8.     Egy kapcsos tortaformát kívülről alufóliával bevonunk,mert enged kevés levet és tepsire tesszük. A szeletelt baconnal kibéleljük, hogy kívülre lógjon a fele, amit majdvisszahajtunk.
9.     Ha kibéleltük a formát, beleöntjük a tésztás, húsos keveréket, és ráhajtjuk a bacon kilógó részeit.
10. 170 °C hőmérsékletre előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük. Várunk vele picit, és levesszük a tortaforma oldalát.
11. Ha félig kihűlt szépen szeletelhető lesz a baconos makaróni torta.
 
Bacon, füstölt                             300 gramm

SAJTSZÓSZHOZ

ü Étolaj                                           3 evőkanál
ü Búzaliszt, BL55                          50 gramm
ü Víz                                                500 milliliter
ü Ételízesítő, Vegeta                    1 teáskanál
ü Trappista sajt, reszelt               100 gramm
ü Krémsajt, natúr, pl.Philadelphia original
               200 gramm
ü
ü Feketebors, őrölt

HÚSOS RAGUHOZ

ü Étolaj                                           2 evőkanál
ü Sertéscomb                                               400 gramm
ü Gomba, csiperke/sampion      250 gramm
ü Újhagyma                                   3 darab
ü Petrezselyemzöld                     1 csokor
ü Szerecsendió, őrölt
ü Feketebors, őrölt
ü



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top