A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
2017. június 15., csütörtök
Bacon-s rizsgolyó
Bacon-s rizsgolyó
Ez a bacon-s rizsgolyó olyankor jó, ha egy nagyobb családi ebéd alkalmával megmarad egy kis párolt rizs. Gyorsan elkészül, és nagyon praktikus, mert köretként és önálló fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók20 darabra
A rizsgolyóba
ü Étolaj 1 evőkanál
ü Szalonna, bacon 125 gramm, nyers
ü Rizs, főtt 400 gramm
ü Só 1 csapott mokkáskanál
ü Feketebors, tört 2 csipet
ü Sajt, parmezán 5 evőkanál
ü Köménymag, őrölt ½ mokkáskanál
ü Petrezselyemzöld 2 evőkanál
ü Tojás, „M” méretű 2 darab
A forgatáshoz
ü Zsemlemorzsa 80 gramm
ü Szezámmag 2 evőkanál
A sütéshez
ü olaj, zsiradék 500 ml
Technológia
1.
A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
2. A párolt rizst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Vegyük figyelembe, hogy a bacon is sós!
3. A rizshez keverjük a sült bacont, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a reszelt parmezánt.
4. Alaposan összekeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, majd a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk.
5. Forró olajban pár perc alatt arany barna színűre sütjük.
6. A bacon-s rizsgolyó tartármártást kíván.
0 megjegyzés