2017. június 15., csütörtök

Bacon-s rizsgolyó









Bacon-s rizsgolyó

Ez a bacon-s rizsgolyó olyankor jó, ha egy nagyobb családi ebéd alkalmával megmarad egy kis párolt rizs. Gyorsan elkészül, és nagyon praktikus, mert köretként és önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók20 darabra

A rizsgolyóba

ü   Étolaj                  1 evőkanál
ü   Szalonna, bacon  125 gramm, nyers
ü   Rizs, főtt            400 gramm
ü   Só                      1 csapott mokkáskanál
ü   Feketebors, tört   2 csipet
ü   Sajt, parmezán    5 evőkanál
ü   Köménymag, őrölt           ½ mokkáskanál
ü   Petrezselyemzöld                       2 evőkanál
ü   Tojás, „M” méretű                        2 darab

A forgatáshoz

ü  Zsemlemorzsa    80 gramm
ü  Szezámmag        2 evőkanál

A sütéshez
ü  olaj, zsiradék       500 ml

Technológia

1.        
A bacont csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
2.         A párolt rizst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Vegyük figyelembe, hogy a bacon is sós!
3.         A rizshez keverjük a sült bacont, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojásokat és a reszelt parmezánt.
4.         Alaposan összekeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, majd a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk.
5.         Forró olajban pár perc alatt arany barna színűre sütjük.
6.         A bacon-s rizsgolyó tartármártást kíván.



Teljes időigény előkészítés: 20 perc, sütés: 30 perc = 50 perc
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top