2017. június 11., vasárnap

Almarózsa torta


Almarózsa torta

Tavasszal vendégváró kedvünk is ébredezni kezd, érzékeink újra a házi készítésű, frissen sült finomságok felé fordulnak.
A húsvéti kedvencek gondtalan elkészítéséről idén is a Dr. Oetker Instant Élesztő és Expressz Élesztő gondoskodik.

Technológia1 / Kelt tészta                 12 szelet / 40 perc

1.    A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarintfelolvasztjuk benne.
2.    A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
3.    Hozzáadjuk a többi anyagot és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel - dagasztó spirállal - kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos Ø26 cm sütőformát kikenünkmargarinnal. A sütőt előmelegítjük: a/ Alsó és felső sütés: ~180 ºC előmelegítéssel, b/ Légkeveréses: ~160 ºC előmelegítéssel. Sütési beállítás: Alsó sütés: kb. 60 - 65 perc.
4.    A sütemény tésztája fagyasztható.

Technológia2 / töltelék
1.    A tésztát kettévágjuk és a tésztadarabokat enyhén lisztezett munkafelületen 35 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk.
2.    A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a Finesse-t, majd a lapokat egyenletesen megkenjük.
3.    Mindkét lapot hosszában 5 db egyenként kb. 30 x 7 cm-es csíkra vágjuk.
4.    Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felkarikázzuk.
5.    A tésztacsíkokra az almakarikákat egymáson elcsúsztatva ráfektetjük és kicsit a tésztába nyomjuk. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról.
6.    Az első csíkot a rövidebb oldaláról indítva feltekerjük - vigyázzunk, nehogy az almakarikák eltörjenek a feltekerés során -, majd függőlegesen a tortaforma közepébe állítjuk. A többi csíkot e köré a feltekert csík köré fektetjük. A süteményt sütőpapírral lefedjük, nehogy a felülete megbarnuljon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
7.    Sütés után a süteményt a formában hagyjuk. A lekvárt felforrósítjuk és a még forró süteményre kenjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.
 
Amennyiben gyorsan elkészíthető finomságokra vágyunk, a Dr. Oetker friss, sütésre kész Leveles tésztájával pillanatok alatt vendégváró falatokat tehetünk az asztalra.

Hozzávalók a kelt tésztához

üTej, normál                        150 milliliter
üRama Vajas íz       125 gramm
üBúzaliszt               500 gramm
üDr. Oetker Instant
élesztő      1 tasak
üXilit, nyírfacukor     75 gramm
üTojás „M” egész     2 darab

Hozzávalók a töltelékhez

üRama Vajas íz       kb. 50 gramm
üDr. Oetker Finesse
Bourbon vanília
aroma   2 tasak
üAlma                     kb. 900 gramm

Ezen kívül
Szövegdoboz: https://www.oetker.hu/hu-hu/rezepte/r/almarozsa-torta.html 


üSárgabaracklekvár kb. 75 gramm
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top