2017. június 11., vasárnap

Kelt almás palacsinta


Kelt almás palacsinta

Hozzávalók

üLiszt                     300gramm
üÉlesztő, friss         ½ kocka
üTej, 2,8% zst.        500milliliter
üBarnacukor            3 evőkanál, púpozott
üSó                        1 csipet
üTojás „M”               3 darab
üAlma                     3 darab, nagyobb
ü
Olaj                       3 evőkanál +a sütéshez

Technológia

1.    Elsőként belemorzsoljuk a langyos tejbe a szintén langyos élesztőt. Hozzáadunk egy kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
2.    Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojást és olajat.
3.    Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
4.    Ha az élesztőfelfutott, hozzákeverjük a tojásos-lisztes alaphoz, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy óra hosszatkelesztjük.
5.    Kevés olajathevítünk egy serpenyőben és a tésztából1-2 púpos evőkanálnyi kupacokatadagolunk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnaszínűre sütjük, majd ízlés szerinttálaljuk lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.



Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top