2017. június 13., kedd

Ananászos joghurtos sajttorta


Ananászos joghurtos sajttorta


Hozzávalók az alaphoz

 


ü Graham keksz                   85 gramm
ü Vaj 82 %, sótlan, olvasztott                      
vagyolvasztott kókuszolaj  2 evőkanál, 30gramm

Hozzávalók a krémhez

ü Krémsajt, könnyű               170gramm
ü Görög joghurt
zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú, szobahőmérsékletű
180gramm
ü Tojás                                2 nagyobb darab, szobahőmérsékletű
ü Tojássárgája                      1 nagyobb darab, szobahőmérsékletű
ü Xilit                                   50 gramm
ü Ananászlé                         80 milliliter
ü Vanília-kivonat                   1 teáskanál

Technológia

1.     Előmelegítjük a sütőt 150 °C hőmérsékletre.
2.     Egy kb. 15×15 centiméter méretű, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalára is jusson.
3.     Összekeverjük az összezúzott Graham kekszet az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes mixet a tepsi aljába. 8 percigsütjük, majd félretesszük.
4.     Konyhai robotgépben krémesreverjük a sajtot.
5.     Belekeverjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a tojásokat.
6.     Legvégül hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, citromhéjat és a vanília aromát, majdaz összletetegyenletesrekeverjük.
7.     Ráöntjük a krémet a kekszre, és 25-30 percigsütjük,vagy amíg a sütemény közepe sem leszkocsonyás.
8.     Legalább fél óráthagyjuk hűlni, majd hűtőbetesszük 3-4 órára.
9.     Ha megfelelően lehűlt,apró kockákravágjuk fel.


Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top