Ananászos joghurtos sajttorta
2017. június 13., kedd
Ananászos joghurtos sajttorta
Ananászos joghurtos sajttorta
Hozzávalók az alaphoz
ü Graham keksz 85 gramm
ü Vaj 82 %, sótlan, olvasztott
vagyolvasztott kókuszolaj 2 evőkanál, 30gramm
Hozzávalók a krémhez
ü Krémsajt, könnyű 170gramm
ü Görög joghurt
zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú, szobahőmérsékletű
180gramm
ü Tojás 2 nagyobb darab, szobahőmérsékletű
ü Tojássárgája 1 nagyobb darab, szobahőmérsékletű
ü Xilit 50 gramm
ü Ananászlé 80 milliliter
Technológia
1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C hőmérsékletre.
2. Egy kb. 15×15 centiméter méretű, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalára is jusson.
3. Összekeverjük az összezúzott Graham kekszet az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes mixet a tepsi aljába. 8 percigsütjük, majd félretesszük.
4. Konyhai robotgépben krémesreverjük a sajtot.
5. Belekeverjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a tojásokat.
6. Legvégül hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, citromhéjat és a vanília aromát, majdaz összletetegyenletesrekeverjük.
7. Ráöntjük a krémet a kekszre, és 25-30 percigsütjük,vagy amíg a sütemény közepe sem leszkocsonyás.
8. Legalább fél óráthagyjuk hűlni, majd hűtőbetesszük 3-4 órára.
9. Ha megfelelően lehűlt,apró kockákravágjuk fel.
Népszerű bejegyzések
-
Bacon-s rizsgolyó Ez a bacon-s rizsgolyó olyankor jó, ha egy nagyobb családi ebéd alkalmával megmarad egy kis párolt rizs. Gyorsan elkészül,...
-
Aladdin Ez egy nagyon régi és nagyon szép mesefilm, másfél órás teljes estés mesét itt végig nézhetitek egy kattintással. A mese 1992-es mag...
-
Összes – Magyar népmesék – 80 mesefilm Kedves gyerekek felnőttek szinte mindenki ismeri a Magyar népmeséket és aki nem annak pedig meg kell ...
0 megjegyzés