2017. június 11., vasárnap

ÁFONYÁS CITROMOS PALACSINTA

Nyugodtan szeretnél aludni éjszaka?

Minden  szülő megtalálja a módját,hogyan altassa el a babáját, de amikor oda kerül a sor, hogy magukkal kéne ugyanezt tenni, a legtöbbnek nehezére esik. Mi van, ha azt mondjuk, a megoldás az orrunk előtt van?
A felnőttek sokat tanulhatnak a gyerekektől, ami az alvási szokásokat érinti, most ezeket próbáljuk adaptálni.

Esti mese
Mindenkinek bizonyára a legkedvesebb gyerekkori emlékei között van, mikor a szülei esti mesét olvastak neki. De vajon miért nem olvasunk lefekvés előtt? A nyomtatott könyvek olvasása - a tablet olvasása erőlteti a szemet, a kék fény pedig ébren tart - nagyszerű módja, hogy elfelejtsük a gondolatokat, és a problémákat, valamint, hogy tudjunk kikapcsolni, és ezáltal nyugodt, mély alvásunk legyen. Ha este már lusták vagyunk az olvasáshoz, akkor hallgassunk hangoskönyvet, de lehetőleg olyat, ami nem túl izgalmas, vagy már ismerjük a történetet.

Mozogj a szabadban!
Persze ezt most nehezebb, hogy jön a hidegebb idő, de a természetes fény segít beállítani a biológiai óránkat, azon kívül, ha a testünk is elfárad, könnyebb lesz a mély alvás.  Szakértők szerint hetente legalább 3 aktív órát kell sportolással tölteni, és ezt semmiképp ne este tegyük, mert akkor úgy érezzük utána, hogy több az energiánk, és éberek leszünk.

Mindig együnk zöldséget!
Azok a gyerekek, akik jól esznek, jól is alszanak. Ha egész nap figyelünk  a táplálkozásra, akkor csökkenthetjük az alvást szabotáló mellékhatásokat, mint például a gyomorégés, amit az egészségtelen ételek okoznak.  A túlevés, vagy a kávé és cukor lefekvés előtt szintén nehezítheti az elalvást.

Akkor menj aludni, ha valóban fáradt vagy!
A következetes lefekvés elengedhetetlen a gyerekeknél, a felnőtteknél nem így van. Ami a legfontosabb, ha fáradt, ne halogassa, menjen aludni! Ha a test úgy érzi, hogy fáradt, akkor az agy olyan hormonokat szabadít fel, amik segítik a könnyed elalvást. Ha ilyenkor ébren maradannak ellenére, hogy majd összeesik a fáradtságtól, a hormonok hatása véget ér, és csak még nehezebben tud majd elaludni.

Ha nem segít semmi, akkor érdemes a természetes megoldásokat kipróbálni, mielőtt altatót kezd el szedni bárki is. Táplálékkiegészítők közül a magnézium illetve a Valeriana segíti az idegrendszer nyugtatását, valamint biomelatonintis érdemes kipróbálni lefekvés előtt. A jelentős magnézium tartalom miatt ajánlott az alábbi recept alkalmazása:


Áfonyás citromos palacsinta

Hozzávalók:200 gramm zabpehely liszt / ½ teáskanál szódabikarbóna /
1 teáskanál méz / 75 gramm áfonya / 1 citrom héja / 200 ml tej /
1 nagy tojás /vaj a főzéshez.

Technológia:
ü Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a szódabikarbónát.
ü Belekeverjük a mézet, az áfonyát és a citromhéjat.
ü Összekeverjük a tojást egy villa segítségével. Hozzákeverjük a tejet.
ü A tejes-tojásos mixet hozzákeverjük a lisztes összlethez.
ü Előmelegítünk egy serpenyőt és kikenjük vajjal.
ü Fél merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe teszünk, és addigsütjük, amíg az alsó fele jól átpirul és már a teteje is kezd kicsit megsülni.
ü Ha az egyik oldala jól átsült, spatula segítségével megfordítjuk, és mindkét oldalát aranybarnaszínűre sütjük.


Jó étvágyat, és nyugodt, mély alvást!
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 megjegyzés

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

Népszerű bejegyzések

 
© Fajindolgok
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top