2017. június 13., kedd
Amaránt
Amaránt,
amiről az inkák azt tartották, hogy növeli az erőnlétet
Feketekávéból nem lehet végtelennyit meginni! Viszont egy új, természetes, egészséges „pörgető” az amaránt, ami a quinoához hasonlóan, dél-amerikai disznóparéjféle, vagyis gluténmentes gabonaféle az Andok lejtőiről.Erről a növényről tartották az inkák azt, jó hatással van az emberi kondícióra.
Zöldséges amarántfőzelékkét személyre
ü Amaránt 300 gramm sima,
nem puffasztott
ü Cukkini 300 gramm
ü Paradicsom 3-4 darab közepes
ü Csiperkegomba 200 gramm
ü Vöröshagyma 1 közepes fej
ü Főzőtejszín 2 deci rizstejszín
laktóz érzékenyek esetében rizstejszín
ü Tárkony 1 kávéskanál
ü Szerecsendió 1 kávéskanál
ü Só, és bors ízlés szerint
ü Kókuszzsír a sütéshez
Technológia:
1. Az amarántot megmossuk, majd nagyjából fél liter vízben, egy lábasban feltesszük főni. Forrástól számítva nagyjából tizenöt percen belül elkészül.
2. Lehetőleg egy vokban, kókuszzsíron egy kicsit megpirítjuk a felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott csiperkegombát, a felkockázott cukkinit és a paradicsomot. Pár perc sütés után hozzáöntünk nagyjából egy deci vizet. Pár percig főzzük a zöldségeket, majd jöhet a főző- vagy laktóz érzékenyek esetében a rizstejszín, a tárkony, a szerecsendió, a só és a bors. Nagyjából negyedóra alatt megpuhul minden.
3. Az amarántot egy levesszűrő segítségével kivesszük a vízből és hozzákeverjük a zöldségekhez. A végeredmény állaga legjobban egy főzelékhez hasonlít.
4. Tálalásnál pár kanál natúr joghurttal gazdagíthatjuk az egészet Laktózérzékenyek ezt ne tegyék!
Népszerű bejegyzések
-
Nyári mesék, történetek Tóthárpád Ferenc: Adrienn és Balázs nyaral Adrienn és Balázs a nyarak nagy részét a nagysz...
0 megjegyzés