A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
2017. június 11., vasárnap
ALMALEKVÁR
Hozzávalók 20 üvegre
Az almalekvárhoz
üAlma 13 kg
üCukor, Xilit 2,4 kg
üCitromlé 10 darab
Az alma áztatáshoz
üVíz 30 liter
üCitromlé 5 darab
Eszköz
üBefőttes üveg 20 db / 500 ml
Technológia
1. A gyümölcsöt meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.
2. Citromos vízbe áztatjuk a gerezdeket, nehogy megbarnuljanak.
3.
A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
A beáztatott darabokat lecsöpögtetjük, majd felszeleteljük.
4. Összekeverjük a cukorral.
5. Kis tűzön főzzük fedő alatt 40 percen át.
6. A főzés felénél hozzákeverjük egy citrom levét.
7. Kb. 40 perc elteltével elkészül az almalekvár.
8. Az elkészült almalekvárt az előkészített, sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. A sterilizált fedőt jó erősen rászorítjuk.
9. Ezután fordítsuk fejjel lefelé az üveget, és hagyjuk így kihűlni.
10. És ezzel elkészült azédenkerti finomságú, házi készítésű almalekvár!
None Realated Posts
Népszerű bejegyzések
-
A Franklin kanadai televíziós rajzfilmsorozat , amely Brenda Clark és Paulette Bourgeois meséje nyomán készült a Nelvana stúdióban....
0 megjegyzés