Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
2017. június 13., kedd
KELT ALMÁS PALACSINTA
Hozzávalók
üLiszt 300gramm
üÉlesztő, friss ½ kocka
üTej, 2,8% zst. 500milliliter
üBarnacukor 3 evőkanál, púpozott
üSó 1 csipet
üTojás „M” 3 darab
üAlma 3 darab, nagyobb
ü
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Olaj 3 evőkanál +a sütéshez
Technológia
1. Elsőként belemorzsoljuk a langyos tejbe a szintén langyos élesztőt. Hozzáadunk egy kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.
2. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojást és olajat.
3. Az almákat megpucoljuk és lereszeljük.
4. Ha az élesztőfelfutott, hozzákeverjük a tojásos-lisztes alaphoz, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Jó alaposan összedolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen egy óra hosszatkelesztjük.
5. Kevés olajathevítünk egy serpenyőben és a tésztából1-2 púpos evőkanálnyi kupacokatadagolunk bele. A palacsinták mindkét oldalát aranybarnaszínűre sütjük, majd ízlés szerinttálaljuk lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal.
Népszerű bejegyzések
-
Az Andy, a vagány (eredeti címén What's with Andy? ) kanadai televíziós rajzfilmsorozat , amelyet 2001 szeptemberében mutattak be ...
0 megjegyzés